Förklaring :)


Hittade nog svar på min fråga nu, googlat runt lite. Min kollega hade rätt, det är unghönsen som inte riktigt kommit igång med sin äggproduktion som ibland släpper två gulor. Verkar ganska vanligt. Sen hittade jag följande citat:

"Ett ägg med två gulor får hög vikt. Vikten på detta dubbelägg är ca 60 - 70 gram och avviker storleksmässigt grovt från alla andra ägg i samma parti. Äggen viktsorteras maskinellt. Detta innebär att alla avvikande stora ägg med dubbla gulor samlas i ett och samma äggpaket."

Inte så konstigt eller ovanligt alls alltså, men för mig kommer det fortfarande vara en speciell stund, jag sprang t.o.m och hämtade kameran :)




Avslutar med en bild på Patrik och mig när vi var på melodifestivalen i lördags. Syns det att jag spytt dagen före och kommer göra det igen natten efter detta? ;) Hua är så glad att jag fått min aptit tillbaka, jag ÄLSKAR mat!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nu blir det andra bullar och ägg!

Vad härligt att jag fick några svar, det tackar jag för :) Å ge mig gärna tips på andras roliga bloggar som jag i min tur kan följa :)

Igår bakade vi semlor hemma hos Linda. Brukar sluta i fiasko när jag och Linda ska baka tillsammans, och så trodde vi även denna gång. Hade nämligen torrjäst, och nej, man ska inte göra precis som vanligt då. Vattnet måste vara varmare för att det ska gå, vilket vi inte uppmärksammat innan vi satt degen. Så första jäsningen hände absolut ingenting, men efter en jäsning till och gräddning lyckades bullarna fluffa till sig och blev mot alla odds riktigt fina! Blev sen fika, men ack så gott! Så nu jäklar Linda, har vi kommit igång :)

Imorrn bär det av mot storstan. Ska till farmors lght och kika om jag vill ha något, mysa med familjen och ev träffa min kära vän Justine från Bollnäs :) Tar med mitt bihang oxå, men han får väl rätta sig efter mina planer och bara se glad ut ;)

Oh, en häftig grej jag vill dela med mig av; skulle baka en kladdkaka i måndags (till min sambo eftersom jag är en så otroooligt snäll flickvän), och började med att knäcka ett ägg. Till min förvåning var ägget ett tvillingägg! Två gulor som satt ihop. Blev lite osäker om jag behövde fler ägg då, men bestämde mig för att för mycket är bättre än för lite. Blev alldeles till mig när det visade sig att nästa ägg också var tvilling! Helt galet, har aldrig stött på det tidigare. Hade köpt dessa i lösvikt, och det är verkligen stooora ägg. Har två till, så längtar tills jag får knäcka dem också för att kolla :) Nån annan som stött på såna? Min kollega som är lite av en allvetare, pratade nånting om unghöns, men lyssnade bara halvt så fick inget svar på varför det blivit så :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En fråga

Hm, funderat ett tag nu, och måste fråga; är det någon som läser min blogg? Är inte så haj så jag kan kolla upp hur många läsare jag har. Vet att det inte är många, men vore roligt om de som läser kan hojta till lite så jag vet om jag är helt själv här eller inte :)

Permalink Allmänt Kommentarer (7) Trackbacks ()

Mmmmmm :)



Samlade mina krafter och gick till min inbokade massage idag. Halvtimmes rygg- och nackmassage. Jag kände mig aningen skeptisk till massören, men gud så bra hon var! Bästa jag haft. Ska nog boka in ännu en massage hos denna wonder woman snart. Man borde egentligen unna sig det lite oftare. Får skippa att köpa lite kläder istället. Som om jag skulle kunna låta bli det ;) Imorrn ska P på chokladmassage på samma ställe. Är grymt avis på honom...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Gick och bidde

Gick och bidde sjuk i fredags. Inte speciellt förvånande då tre av fem avdelningar på jobbet var i stort sett utslagna av sjukdomar i torsdags. Dock fick jag magsjuka, något som vi inte hade på vår avdelning, och den värsta sjukan av dem. För mig som verkligen ÄLSKAR mat, är detta rent outhärdligt. Kände redan på torsdag kväll att något inte stod rätt till, och mkt riktigt blev natten mot fredan inte den roligaste. Det värst var att jag fått biljetter till Melodifestivalen av Patrik i julklapp. På lördagen mådde jag helt okej och bestämde mig för att gå ändå. Dock ingen mysig middag före som planerat, då aptiten var lika med noll.
Festivalen var bra, är glad att vi fick dessa låtar och inte de som var veckan före (de sög ju). Mådde riktigt bra på kvällen och trodde det var fritt fram att äta lite. Åt några chips, en delicatoboll, sen smakade jag några strips på mcDonalds efteråt (mm vilka härliga vänner till magen, not!). På natten fick jag ångra mina synder, hua va ont i magen jag fick!
Idag har jag återhämtningsdag. Är hungrig på mat, men tar lite i taget bara. Så, nu har ni fått nästan hela min sjukhistoria. Finns mer smaskiga detaljer oxå, men tror att jag utelämnar dem ;)

Hoppas ni alla fick en trevlig alla hjärtans dag. Själv fick jag frukost på sängen iaf, bestående av ett glas Proviva blåbärssoppa, mm vad jag blir bortskämd! ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bilder!

Här kommer lite bilder från helgens aktiviteter. Blev lite konstig ordning, men gör väl inte så mycket. Är inte helt haj på hur man får till det snyggt ännu :)





Jag har en konstig räka till vän :)



Lena och jag gillar pussar!



Det kostar att ligga på topp!



Frusna små näsor i krogkön



Melodifestivalen sög men somliga var glada ändå



Fler frusna näsor, och tunga :P



Full fokus trots vindrickande ;)



Lena är papparazzi :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Visste ni...

att jag vill - ut och resa igen snart!
att jag har - precis tryckt i mig 4 chokladhjärtan som jag fick av Patrik ikväll :)
att min senaste kyss - var för ungefär en timme sen, mysig! :)
att jag lyssnar mycket på - skvaller (haha big surprise)
att jag funderar på - att klippa håret snart
att jag pratar - rätt mycket när jag väl sätter igång, dålig vana ibland
att jag inte gillar – att va bakis
att min första riktiga kyss – är bortblåst, minns inte
att jag avskyr när folk snackar - skit om saker de inte vet något om
att kärlek är –  komplicerat som f*n, men väldigt väldigt härligt
att jag gillar – att mysa i soffan med mina vänner
att jag alltid kommer att – vara en orolig själ
att jag är förälskad i – min dator, bästaste!
att sist jag grät var – för några veckor sedan
att min mobiltelefon är – väldigt omodern och har kasst batteri, men väldigt slittålig och omtyckt :)
att när jag vaknar på morgonen – längtar jag efter frukost
att innan jag går och lägger mig – tvättar jag inte alltid ansiktet
att idag har jag – ingen större motivation till något
att jag just nu tänker på - vad jag ska titta på på tv härnäst
att i kväll ska jag – titta på tv och kramas :)
att i morgon kommer jag – ha en fullspäckad dag
att jag hoppas –  på att mina vänner läser min blogg :)
att jag verkligen vill - att alla mina nära och kära lever och mår bra!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snörvel

Helgen bestod av kära återseenden. Först på fredagen kom Lena. Vi gjorde ordning grekiskt ostbröd (skräll va? ;) ), och Räkan som var hemma över helgen kom oxå förbi. Vi drack vin och pratade och hade en jättemysig kväll. Tyvärr är jag och P världens tröttaste par, så redan vid halv tio sov P på soffan, medan jag satt och kämpade med mina ögonlock. Lyckades piggna på mig lite och var vaken med Lena till iaf midnatt, sen däckade jag tacksamt.
Morgonen efter berättade Lena att hon blivit febrig. Så himla typiskt! Jag tvingade i henne lite frukost sen blev det degdag för vår del. Proppade Lena full med tabletter och framåt eftermiddan var hon inställd på utgång trots sin feber, vilken hjältinna! :) Klockan fyra kom Linnea till stan. Vi åkte och handlade mat och sen började piffandet samt matlagning. Otroligt kul att få ha dem båda här! Vid sex kom Linda och Elin och vi intog en god middag bestående av kyckling och hemgjord potatisgratäng. Den riktiga feststämningen inföll sig tyvärr inte, då både Linda och Lena var krassliga och trötta. Jag var nog lite väl förväntansfull, så jag spottade då inte i glaset (ajaj mitt huvud dan efter). Vi kilade förbi grannen en sväng och kollade läget, sen bar det av mot Heartan.
Blev en del dans, annars en rätt vanlig krogkväll. Jag taggade ner lite där, kände mig inte så pepp längre. Men en helt okej kväll som avslutades på donken i vanlig ordning. Fast nästa gång vill jag banne mig ha lite mer bus å drag med mina galna Bollnäsbruttor, och då får vi se till att vara friska allihopa! :)
Söndagen bjöd på seghäng framför tvn. Lena febrig och jag bakis som vanligt. Pizza och cola stod på schemat, hade nog inte fixat mycket mer.

Idag är det måndag och jag har gått å blitt förkyld. Nyst som en tok på jobbet och när jag fikade med Carina på stan täppte min näsa igen. Typiskt, jag som planerat att gå på skivstång. Får hoppas förkylningen ger med sig, så ska jag försöka komma igång lite, med hjälp av mina vänners sällskap tänkte ja :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

På torsdag...

På torsdag äts det ärtsoppa på lördag är det fest, men fredag är ändå den dagen som känns bäst. Ge mig då grekiskt ostbröd det gillar jag mest. Grekiskt ostbröd på fredag det enda jag vill ha, grekiskt ostbröd på fredag då mår jag riktigt bra. Grekiskt ostbröd på fredag vad var det jag sa? Jag vill ha fredag idá! :D

Kommer nog bli en kanonhelg. Längtar alltid till fredagar, men lite extra mycket denna gång :)

Upptäckte en vattenskada i sovrummet imorse btw. Hörde att det droppade bakom garderoben, och myccket riktigt har det börjat läckaa in genom taket. Så imorrn ska en plåtslagare komma, och sen ska vi ha in nån fläkt för att torka skiten, och sen får de tapetsera om en bit och måla lite i taket. Suck och snark, men verkar inte som att det är vi som får arbeta iaf. Nu är jag less på all denna snö som ställer till så mycket. Om det nu är den som är boven i dramat denna gång, men har hängt 3 meter långa istappar utanför fönstret förut, och en gubbe var upp dit i lift och slog ner dem med en spade ganska brutalt, så förvånar mig inte om allt har ett samband.

Äh skit samma, nog med klagomål, imorgon är det fredag och då ska jag å Lena baka grekiskt ostbröd! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()